خودشیفتگی چیست؟

اختلال شخصیت خودشیفته

این افراد خود را از همه برتر می داند. حتی به درمانگرش هم رحم نمی کند و اگر درمانگر کم تجربه باشد و یا نداند که با یک شخصیت خود شیفته چطور باید رابطه برقرار کرد، او را نیز تحقیر خواهد کرد.این افراد احساسات دیگران را درک نمی کنند و توقع دارند که با آنها بهتر از آدمهای معمولی رفتار شود. به عنوان مثال، لیدا ، در حین مشاوره چندین بار قید کرد که: « احتمالا من با بقیه مراجعین شما متفاوت هستم و احتمالا کسی تا به حال با این مشکل به شما مراجع نکرده است،درست است؟ »

افراد خودشیفته عقاید خود بزرگ بینانه دارند و وقتی در دنیای واقعی عقاید خود بزرگ بینی شان با شکست مواجه می شود دچار مشکل می شوند و به اصطلاح به هم می ریزند.برخی عقاید بزرگ منشانه با زیبایی و شهرت خود دارند گروهی دیگر باورهایی مبنی بر موفقیت خود دارند. از هر گروهی که باشند راهکارشان برای برقراری ارتباط دروغ گویی و تحقیر و پرخاشگری است.

گروهی هم واقعا ظاهر و تیپ خوبی دارند ، سر قرار ها با ماشین خوبی هم می رود ( هرچند برای خودش نباشد)، بوی ادکلنش و پیراهن مردانه تمیز و اتو کشیده اش ، ساعتی که در دست دارند و نحوه  حرف زدنشان، دیگران را به شدت مجذوب میکند و با کلام ماهرانه همان جلسات اول می گویند" می خوام باهات ازدواج کنم". حین قرار هم احتمالا موبایلش زیاد زنگ بخورد ، به دروغ بگوید کارمندانم هستند و برود  بیرون جواب به یکی دیگر از خانمها که به اون هم گفته بیا رابطمون را جدی کنیم بدهد.

درمان این افراد به سمت کاهش دادن خود بزرگ بینی و تقویت کردن توانایی های او در برقراری ارتباط با دیگران گرایش دارد که درمانگر برای رسیدن به این هدف مداخله هایی را انجام می دهد. درمانگر می کوشد تا به درمانجو نشان دهد که برای رسیدن به اهداف، راههای دیگری نیز وجود دارد.همچنین به او یاد می دهد تا محدودیت های خودش را قبول کند و آنها را بپذیرد.

خوب باشید.

یاسمن رحیمی

 

تلفن کلینیک (دولت) : 22683924

 اینستاگرام

yasamanrahimi__