چطور می توان بر عصبانیت غلبه کرد؟

خشم | خصومت | نفرت | پرخاشگری

 

خشم احساسی است که همه ما تجربه اش کرده ایم و در واقع پاسخ غریزی ما به حس تهدید شدن است . وقتی ما خشمگین میشویم تغییراتی در بدنمان رخ می دهد که با تهدید مواجه شویم : انقباض عضلات ، تپش قلب، لرزش و غیره ... . عباراتی که ممکن است در توصیف خشم تان استفاده کنید : « متلاطم و خروشان شدم ». « کاملا دیوانه شده بودم و انگار آن لحظه چیزی را نمیدیدم ». « یک لحظه نفهمیدم چه شد و از کوره در رفتم » خشم نشانه آنست که چیزی درست نیست .

خشم به شما میخواهد بگوید که از نظر جسمی و یا احساسی ممکن است آسیب ببینید و همچنین میخواهد بگوید که نیازهای شما برآورده نخواهد شد.

 خشم فقط یک هیجان است که برچسب خوب و بد به آن نمی زنیم و در واقع کاری که شما هنگام مواجهه با خشم انجام می دهید به این هیجان معنی می دهد.

واقعیت این است که خشم، اثرات سوء ناخواسته ایی از خود به جا می گذارد.خشم می تواند به مشکلات در رابطه ها ، آسیب به سلامتی ، کارایی شغلی ضعیف ، و مشکلات پیچیده با صاحبان قدرت، منجر شود. همچنین خشم به پرخاشگری و خشونت نیز ربط پیدا میکند. پرخاشگری عملی است که به خسارت و آسیب رساندن و صدمه زدن منجر می شود ، در حالی که خشم فقط یک هیجان است .

خشم | خصومت | نفرت | پرخاشگری

آشنا شدن با لغاتی که در ارتباط با خشم قرار میگیرد، بسیارکمک کننده است تا بتوانید مشکلاتتان را بیشتر درک کنید و تجربیاتتان را بهتر توصیف کنید.

خشم    :    یک هیجان است در پاسخ به یک تهدید، بی عدالتی، آسیب و یا محرومیت در جاییکه میل و کشش درونی (غریزی) با آن مواجه شده است.

خصومت   : یک باور است بر مبنای اینکه اصولا در معرض تهدید دیگران قرار داریم و دنیا جای بی عدالتی است.

نفرت       : افکار خصومت آمیزی درباره شخص یا اتفاق بخصوصی در گذشته است که شخص نمی تواند آن را فراموش کند.

پرخاشگری  :رفتاری است که موجب آسیب رساندن جسمی و هیجانی میشود که از آسیب دیدن در آینده جلوگیری شود.

سئوال این است که اگر خشم یک واکنش طبیعی است پس چرا شما به کلاس مدیریت کنترل خشم آمده اید ؟ با توجه به توضیحات ذکر شده بهتر است به جای «مدیریت خشم» گفته شود : «چگونه خشم را در مسیر درست هدایت کنیم». پس هدف ما این نیست که خشم را از بین ببریم، بلکه هدف ما کنار آمدن صحیح با خشم است که به شما قدرت می دهد،که در حیله این هیجان زودگذر گیر نیفتید.

یاسمن رحیمی# روانشناس